Vazduh Futožanima

Nakon uspesnog početka projekta „Ne zagadjuj već zaradjuj“ Futoška inicijative donosi novi ekološkoi projekt, a tiče se vazduha. Naime, već postojeći projekat „Vidljivi podaci za nevidljivi vazduh“ u okviru Internet zajednice Srbije,približićemo našem Futogu.
Kao cilj se postavlja dostupnost podataka o kvalitetu vazduha u našoj zajednici, a samim tim i podizanje ekološke svesti .
Kroz tehnologiju koja je vec sada dostupna svima napravicemo uredjaj koji ce da meri kvalitet vazduha u nasem dvoristu. Na taj način stanovnici Futoga na odredjenim lokacijama bice informisani o trenutnom nivou zagadjenosti, samim tim imaće veći nivo vlasništva nad ekološkom politikom.
Pozivam drage Futožane da počnu da razmišljaju ekološki. Naime, očuvanje prirodne sredine kreće od pojedinca, a odgovornost je zajednička.
Verujem da ćemo svi kad tad shvatiti koliko zagadjenost vazduha utice na nastanak mnogih oboljenja. Sigurna sam da cemo svi bar izguglati šta danas znači tkz. Mikroplastika…Ljudi imaju pravo na zdravlje i imaju pravo da se bore za isto. Iskreno se nadam da ćemo do kraja godine ako ne već na jesen imati rezultate.
M.H.

Leave a Comment